Dagerstål räddade poäng mot Belgien

Sveriges U21-landslag skapade chanser för att vinna men fick nöja sig med 1-1 mot Belgien i EM-kvalet. Filip Dagerstål nickskarvade in kvitteringen efter en timme. "Resultatet är väl okej, men efter den här prestationen vill man ha tre poäng", säger mittbacken.(TT)
Publicerad 6 oktober 2017

Två stolpträffar, bud på straff och ytterligare ett jätteläge.

Sverige U21-landslag i fotboll hade skapat nog med möjligheter för både ett och två mål lite mer än tio minuter in i EM-kvalet borta mot Belgien. Men när utdelningen uteblev slog hemmalaget till.

Den centrale mittfältaren Jordi Vanlerberghe tog hand om bollen på vänsterkanten, avancerade in i hemtamt område och klippte till. Skottet var hårt och seglade in i bortre krysset bakom IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg.

"Då är det lätt att tappa det och hänga med huvudena, men jag tycker att vi gör det bra som klarar av besvikelsen och tar oss in i matchen igen", säger förbundskaptenen Roland Nilsson till Svenska Fotbollförbundets webbplats.

"Ett bra resultat"

De bästa svenska chanserna hade Djurgårdens Gustav Engvall. Det var han som nickade i stolpen (den andra målramsträffen ordnade en belgisk försvarare), som fick fritt fram när Erdal Rakip kunde ha fått straff och som lite senare i första halvlek släpptes helt ren på en svensk frispark men nickade utanför.

Sverige fortsatte att föra matchen efter paus och efter en timme slog Anton Salétros en hörna som såg ut att bli alldeles för kort. Då mötte mittbacken Filip Dagerstål bollen och träffade helt rätt med huvudet. Belgiska målvakten Nordin Jackers var chanslös.

"1-1 borta mot Belgien är ett bra resultat, men sedan är det ju alltid så att man vill ha med sig tre poäng", säger Roland Nilsson.

Gruppsegrare till EM

Matchen var Sveriges andra i kvalet. Blågult vann premiären hemma mot Cypern med 4-1.

Övriga lag i gruppen är Ungern, Turkiet och Malta. Gruppsegraren går direkt till EM i Italien och San Marino 2019. De fyra bästa av nio grupptvåor spelar playoff om mästerskapets två sista platser.