Crosby hyllas efter semifinalvinsten

Världens bästa hockeyspelare lyfte Kanada till final i World Cup. Sidney Crosby gjorde ett mål och spelade fram till två när Kanada vann tungviktsmötet i semifinalen mot Ryssland med 5-3. Efteråt hyllas han av lagkamraterna:(TT)
Publicerad 25 september 2016

Kanada ställs i finalen, som spelas i bäst av tre matcher, mot antingen Sverige eller Europalaget som spelar sin semifinal senare på söndagen.

Dit kommer hemmafavoriten med en superstjärna i toppform.

Med sina tre poäng i semifinalen mot Ryssland klev han upp i ledning i poängligan med sju poäng - tre mål och fyra assist.

Crosby gav Kanada ledningen med 1-0 efter 7.40 av första perioden sedan han snott pucken av ryske backen Dmitrij Kulikov, fintat bort målvakten Sergej Bobrovskij och lagt in ledningsmålet med en backhand.

Speciell spelare

Trots stor kanadensisk dominans vände ryssarna. Nikita Kutjerov sköt 1-1 på Rysslands första skott på mål i andra perioden, efter 8.27, och knappt åtta minuter senare lyfte Jevgenij Kuznetsov in 2-1.

Då klev Crosby fram på nytt, bara 1.12 senare. Med en magisk framspelning gav han Brad Marchand öppet mål och det favorittyngda hemmalaget hade kvitterat.

I inledningen av tredje perioden spelade han fram Marchand på nytt som fick perfekt skottläge och pricksköt 3-2 alldeles intill Bobrovskijs bortre stolpe.

””

En fördel

Crosby ledde i juni Pittsburgh till Stanley Cup-titeln och utsågs till slutspelets bäste spelare. Trots en kort sommarvila har han hittat toppformen direkt.

””

Förhandsfavoriten är nu bara en finalserie från att vinna World Cup/Canada Cup för sjätte gången av åtta möjliga. Kanada har vunnit samtliga sina fyra matcher, men tränaren Mike Babcock är luttrad och inser att det är först nu det börjar på riktigt: