Columbus vann sjätte raka

William Karlsson visade vägen när Columbus besegrade St Louis med 4-2 i nattens NHL-ishockey. Segern var den sjätte raka för ligans formstarkaste lag. William Karlsson, som nyligen kallats upp från klubbens farmarlag i AHL, inledde målskyttet i matchen.(TT)
Publicerad 29 mars 2015

William Karlsson, som nyligen kallats upp från klubbens farmarlag i AHL, inledde målskyttet i matchen. Svensken avslutade ett flygande anfall i den första perioden och gjorde sitt tredje mål för säsongen.

I inledningen av mittakten kvitterade Patrik Berglund, med sitt nionde mål för säsongen, för hemmalaget. Fullträffen var hans första på 13 matcher.

Lagen gjorde sedan var sitt mål i mitten av perioden, men med 21 sekunder kvar att spela före pausvilan ordnade Boone Jenner psykologiskt viktiga 3-2 till Columbus. Och inför den tredje perioden hade gästerna en knapp ledning att försvara.

Det blev en dramatisk avslutning på matchen, men med en dryg minut kvar att spela avgjorde Cam Atkinson och tystade ett fullsatt Scottrade Center.

St Louis stjärnforward Alexander Steen tvingades utgå i den första perioden med en underkroppsskada.

I och med matchen mot topplaget St Louis har Columbus nu sex raka segrar - samt en imponerande svit på åtta raka vinster på bortaplan, den längsta i klubbens historia.