TT-Sport

Coleman sexa i VM-finalen: "Jättenöjd"

TT-Sport Artikeln publicerades

Hon simmade sin bästa tid på fem år. Trots en stark finalprestation från Michelle Coleman blev det bara en sjätteplats på 200 meter fritt. - Det var jätteskönt, jag känner att jag är på väg tillbaka, säger 25-åringen till SVT. Det blev ingen medalj för Michelle Coleman i dagens kortbane-VM.(TT)

Det blev ingen medalj för Michelle Coleman i dagens kortbane-VM. Simmaren tog sig till final på 200 meter fritt, och trots att hon gjorde en imponerande tid - 1.53,83 - räckte det bara till sjätte plats. Ariarne Titmus från Australien vann VM-guldet med tiden 1.51,38, mer än två sekunder bättre än svenskan.

– Jag är jättenöjd. Under 1.54 var målet och det var super. Jag blev lite trött på slutet, säger Coleman till SVT.

Det var första gången hon simmade under 1.54 sedan 2013, enligt SVT.

– Ja, det var länge sedan.

Senare under eftermiddagen simmade Michelle Coleman även semifinal på 100 meter ryggsim. Men där var hon långsammare än under nattens försök och tiden 57,57 räckte inte till för en finalplats.

– Hade jag gjort det jag gjorde på morgonen hade jag varit vidare. Det var inte ett perfekt lopp. Jag var ganska trött (efter 200 meter fritt) när jag stod bakom startpallen. Jag är inte jättetrött nu, så jag fick nog inte ut allt. Men det var mest för kul och jag är inte riktigt konkurrenskraftig här. Men det var länge sedan jag kände mig så här lugn på ett mästerskap, konstaterar Coleman.

Hon var ensam svensk att gå vidare till tidagens finalpass i kinesiska Hangzhou.