City vann stormötet med Napoli

Manchester City fortsätter segertåget. Napoli är illa ute i Champions League efter 1-2-förlust i Manchester. Manchester City och Napoli har öst in mål i sina respektive ligor och det var upplagt för målfest mellan Englands och Italiens serieledare.(TT)
Publicerad 18 oktober 2017

Manchester City och Napoli har öst in mål i sina respektive ligor och det var upplagt för målfest mellan Englands och Italiens serieledare.

City rivstartade och tog ledningen med 2-0 efter 13 minuters spel efter mål av Raheem Sterling och Gabriel Jesus.

City dominerade stort och kunde ha haft 4-0 i paus. De Bruyne skickade i väg ett rungande vänsterskott i ribban och Jesus var sedan nära sitt andra mål för kvällen men Napolis Kalidou Koulibaly räddade på mållinjen.

City bjöd in Napoli i matchen genom att dra på sig två odiskutabla straffar. Den första missade Dries Mertens med ett avslut rakt på målvakten Ederson. Den andra förvaltade Amadou Diawara och reducerade till 1-2 med knappt 20 minuter kvar.

Tränare Maurizios Sarris manskap lyckades bättre med sitt presspel i andra halvlek. Gästerna skapade ofta chanser efter höga bollerövringar mot ett City som ständigt försökte spela sig ur situationerna. Men i stället blev det andra förlusten på tre matcher för ett Napoli som i ligan vunnit samtliga åtta matcher i höst. I nästa CL-match väntar returmöte med City, som leder gruppen på maximala nio poäng.

Till helgen väntar först seriefinal för Napoli, vars italienske landslagsanfallare Lorenzo Insigne - som ska möta Sverige i playoff i november - lämnade planen med en lårskada.

””

Sjachtar Donetsk vann den andra matchen i gruppen mot Feyenoord med 2-1 och gick upp på sex poäng. Sam Larsson hoppade in i den 67:e minuten.