Mourinho: "Misstagen fällde oss"

Utklassad och överglänst. José Mourinho vill nog helst glömma återkomsten till Stamford Bridge. - Vi gjorde otroliga misstag, sade Manchester United-tränaren efter hela 0-4 mot Chelsea. José Mourinho har tränat Chelsea i två omgångar, och vunnit det mesta som går att vinna med Londonlaget.(TT)
Publicerad 23 oktober 2016

José Mourinho har tränat Chelsea i två omgångar, och vunnit det mesta som går att vinna med Londonlaget.

I december 2015 avslutades emellertid den andra sejouren abrupt. Mourinho fick sparken efter att Chelsea förlorat nio av 16 ligamatcher.

På söndagen var han tillbaka på sitt älskade Stamford Bridge - men åter en gång fick han lämna med svansen mellan benen.

För hans Manchester United blev totalt utmanövrerat av Chelsea, som vann med klara 4-0.

””

Håglöst United

Hemmapubliken hade knappt hunnit hylla färdigt Mourinho och bänka sig innan Pedro spräckte nollan. United-försvaret och målvakten David de Gea gick bort sig fullständigt och spanjoren kunde enkelt rulla bollen i öppet mål redan efter 30 sekunders spel.

Gary Cahill utökade till 2-0 20 minuter senare och i andra halvlek rullade det på. Eden Hazard satte 3-0, innan N'Golo Kanté stängde butiken med sin eleganta 4-0-fullträff.

Mourinho såg sammanbiten ut vid sidlinjen, hans spelare uppträdde närmast håglöst ute på planen.

””
””

Efter slutsignalen stegade Mourinho fram till Chelseas tränare Antonio Conte och viskade några väl valda ord. Då hade Conte eldat på publiken med yviga gester.

Mourinho ville inte kommentera händelsen.

””

Italienaren var inte heller jättesugen på att berätta om konversationen.

””

City kryssade

Uniteds lokalrival City fortsätter att söka efter formen. 1-1 hemma mot Southampton var den sammanlagt femte raka matchen utan seger.

Inbytte Kelechi Iheanacho räddade en poäng då åt Man City han kvitterade i andra halvlek.