TT-Sport

Guardiola: Citys pokal, inte min

TT-Sport Artikeln publicerades

Stjärntränaren Pep Guardiola har tagit sin första titel med det engelska storlaget Manchester City. Premier League-ettan var överlägset i ligacupfinalen mot Arsenal på Wembley i London och vann med 3-0. - Den här pokalen tillhör Manchester City, inte mig, säger Guardiola.(TT)

Sergio Agüero, Vincent Kompany och David Silva var målskyttarna som sänkte ligasexan Arsenal och såg till att säkra Citys första titel på två år. Tillika den första titeln under Guardiola som tillträdde på tränarposten sommaren 2016.

– Det var så viktigt att vinna den här efter förlusten i FA-cupen (0-1 mot Wigan i måndags). Nu måste vi fokusera på Premier League och också ta oss till kvartsfinal i Champions League, säger Pep Guardiola till Sky Sports.

Den 47-årige spanjoren har tidigare bärgat troféer med storlagen Bayern München och Barcelona men förblev titellös under sin första säsong i England. Faktumet att titeltorkan nu är bruten såg ut att betyda mycket för Guardiola som var tårögd på Wembleys gräsmatta under lagets segerfirande.

– Det är viktigt. Vi är så glada. Ett stort grattis till hela Manchester City och våra supportrar. Den här pokalen tillhör Manchester City, inte mig, säger han.