TT-Sport

Chelsea fördömer antisemitiska ramsor

TT-Sport Artikeln publicerades

Chelsea har kraftfullt tagit avstånd till de av lagets supportrar som enligt rapporter i brittisk media ska ha ropat antisemitiska ramsor i samband med bortamötet med ungerska Vidi i Europa League-fotbollen.(TT)

Chelsea har kraftfullt tagit avstånd till de av lagets supportrar som enligt rapporter i brittisk media ska ha ropat antisemitiska ramsor i samband med bortamötet med ungerska Vidi i Europa League-fotbollen.

"Antisemitism och alla andra sorters hat baserat på ras eller religion är motbjudande för klubben och för den absoluta merparten av våra fans", lyder ett uttalande från Chelsea.

"Det hör inte hemma varken i Chelsea eller i vårt samhälle."

Enligt rapporter har Europeiska fotbollsförbundet Uefa inlett en utredning angående ramsorna.

"De individer som inte kan frambringa den tankekraft för att förstå det här enkla budskapet och som visar sig ha skämt ut klubben genom att använda sig av antisemitiska eller rasistiska uttryck kommer straffas på starkast möjliga sätt", meddelar Chelsea.

Torsdagens rapporterade incident kommer bara dagar efter att fyra Chelseasupportrar blivit avstängda i väntan på en polisutredning gällande misstänkta rasistiska tillmälen riktade mot Manchester Citys Raheem Sterling i ligamötet förra helgen.