Carlssonmål banade vägen för Frölundaseger

Ett mål i premiärvinsten i lördags och två i första bortavinsten när Brynäs besegrades med 4-3 efter förlängning. Hemvändaren Patrik Carlsson har fått en drömstart på säsongen. - Det är kul om man bidrar med mål men man jagar ju segrar. Det är det viktigaste, säger Frölundaforwarden.(TT)
Publicerad 20 september 2018

För båda segrarna har suttit hårt inne, dels på grund av skrala inledningar av matcherna från Frölundas sida och dels för att laget har släppt in sena mål i båda matcherna.

””

Frölundas matchstarter har hackat redan under försäsongen och i inledningen av serien.

I premiären dröjde det till tredje perioden innan Patrik Carlsson gjorde sitt och lagets första mål för säsongen i 2-1-vinsten hemma mot Djurgården.

Inte nöjda med starterna

På torsdagskvällen stod Göteborgslaget återigen på hälarna inledningsvis, nu borta mot Brynäs som tog en tidig 2-0-ledning där båda målen styrdes in och godkändes efter videogranskning.

””
””

Den här kvällen var Patrik Carlsson inblandad i Frölundas samtliga tre mål.

Först i förspelet till Joel Lundqvists 2-1-reducering i spel fem mot tre, sedan som målskytt vid kvitteringen där pucken gick mellan David Rautios benskydd och dallrade en hundradels sekund på mållinjen innan Brynäsmålvakten råkade vifta in pucken själv med skridskoskenan.

Samt när 30-åringen efter bara 3.02 av tredje perioden stänkte in ett handledsskott till 3-2.

"Otroligt surt"

Men det var inte bara Carlsson som hade en bra kväll i målprotokollet.

Brynäsvärvningen Joel Kellman blev också tvåmålsskytt då han utöver sitt tidiga 2-0-mål även kvitterade till 3-3 och därmed sköt hem en poäng till sin nya klubb med 1.17 kvar till full tid.

En glädje som dock blev kort för Kellman och hans Brynäs eftersom Frölundas Ryan Lasch avgjorde matchen 28 sekunder in i förlängningen efter en snabb spelvändning.