TT-Sport

Brynäs vann ångestmötet med Örebro

TT-Sport Artikeln publicerades

Tidigt ångestmöte i Gävle. Då fick Brynäsfansen lite andrum samtidigt som Örebros svarta oktober blev om möjligt ännu mörkare. - Klart att det är tufft.(TT)

Det är väldigt många poäng kvar att spela om men med en femtedel av serien avklarad gäller det såklart att inte fastna där nere i bottensörjan av tabellen redan nu.

Kanske var det därför som det var mer kamp och jakt på bra lägen än avslappnat skönspel i Gavlerinken där Brynäs med både tur och skicklighet tog sin blott tredje seger på de tio inledande matcherna.

– Ingen vidare hockeymatch, lite slarvigt spel men en skön vändning, säger Brynäsforwarden Jesper Jensen.

Danielsson inledde målskyttet

Hans forwardskollega Nicklas Danielsson inledde målskyttet i matchen när han turligt bromsade in 1-0 till hemmalaget med ena skridskon i början av andra perioden.

Linus Arnesson kvitterade i samma period för gästerna med ett "slangbelleskott" som fick pucken att otippat studsa förbi en skymd David Rautio i Brynäskassen.

– Jag har alltid fokuserat på defensiven men känner att jag har mycket mer i mig. Jag vill vara en tvåvägsback, vill bli mer komplett helt enkelt och har jobbat med att bli mer skottvillig. Det är ett mindset man får ändra, förklarar den tidigare defensive backen som inför säsongsstarten hade spelat 118 SHL-matcher utan att göra ett enda mål.

Arnesson tvåa i interna skytteligan

Efter lördagens fullträff, den tredje i höst, är Arnesson nu delad tvåa med Anton Hedman i Örebros interna skytteliga.

TT: Fastnade du i den defensiva rollen när du var i väg till AHL under ett par år?

– Ja, det var det jag blev draftad för och då vill man ju göra det extra bra för att få spela där borta men Örebro vill få fram min offensiva sida. De vet att jag har den i mig och tränarna har stöttat mig mycket i det jobbet. Det känns bra.

Men någon seger fick Linus Arnessons Örebro inte med sig hem.

Det blev i stället femte raka förlusten samtidigt som Brynäs, som också haft en knackig höst, tog tre poäng efter två fina mål i andra halvan av tredje perioden.

Först kvitteringen till 2-2 av Jesper Jensen som gjorde sitt första mål för säsongen efter en slalomkörning i Örebroförsvaret och sedan 3-2 av Joel Kellman som distinkt borrade in pucken i bortre krysset.

– Jag tycker vi har spelat som vi vill i perioder av matcherna. Vi har inte blivit utspelade av något lag. Sätter vi ihop spelet i 60 minuter så är vi med i alla matcher, säger Jensen.

Brynäs danske forward spelar sedan ett par matcher tillbaka med helt visir eftersom han fick en klubba i ansiktet och bröt näsan mot Linköping i början av oktober.

– Näsan strular fortfarande så jag får spela med det där visiret ett tag till. Det är lite svårt att andas men det går hyfsat. Och jag är skyddad nu. Jag missade matchen efter, det får räcka.