Brynäs skrällde mot Växjö

Fyra powerplay, fyra mål. Brynäs var hundraprocentiga mot Växjö med en man fler på isen, vann med 4-3 och utjämnade kvartsfinalserien till 1-1 i matcher. - Vi vet vad vi kan och nu krigar vi verkligen för varandra. Vi gick ihop som ett jäkla lag i dag och då vann vi, säger segerskytten Simon Bertilsson.(TT)
Publicerad 20 mars 2018

Man kan verkligen inte påstå att oddsen var på Brynäs sida inför kvartsfinal nummer två som spelades i Gavlerinken på tisdagskvällen.

Hemmalaget är svårt skadedrabbat efter åttondelsfinalen mot Luleå och fick inte ens ihop fyra ordinarie kedjor till matchen då en lång rad nyckelspelare - bland andra backarna Elias Fälth och Lukas Kilström samt forwardstrion Jonathan Granström, Johan Alcén och Daniel Mannberg - saknades på grund av skador samtidigt som seriesegrarna Växjö kom utvilade efter en veckas ledighet med fullt ordinarie manskap.

Trots det bjöd Brynäs på en helt annan matchbild än vid 1-4 förlusten i första kvartsfinalen i söndags.

””

Blomqvist skadad

TT: Nu klev även lagkaptenen Jacob Blomqvist av tidigt med en ny skada?

””

I söndags stängde Växjö helt ner de fem powerplay som Brynäs fick med sig.

När lagen nu möttes i Gävle styrde Linus Ölund in 1-1 med ett direktskott från slottet.

När Växjöbacken Daniel Rahimi blev utvisad 2+2 minuter för hög klubba i början av andra perioden ökade Kevin Clark och Aaron Palushaj på med två snabba powerplaymål inom en minut och 27 sekunder.