Brynäs till kvartsfinal efter snabba mål

Brynäs chocköppning sänkte Luleå i den avgörande åttondelsfinalen i ishockey. Bortalaget vann med 4-2 och får möta Växjö i kvartsfinal. - Nu siktar vi på att gå hela vägen, säger Linus Ölund till C More. I fjol tog sig Brynäs hela vägen till SM-final, som HV71 sedan vann.(TT)
Publicerad 16 mars 2018

I fjol tog sig Brynäs hela vägen till SM-final, som HV71 sedan vann.

Nu har Gävle-laget tagit ett första kliv mot en ny final, när man är klar för kvartsfinal mot Växjö.

””

Fjolårsfinalisten Brynäs satte full fart direkt i den tredje och helt avgörande åttondelsfinalen mot Luleå. Första målet kom efter 3.48, genom Juuso Ikonen. Bara 21 sekunder senare kom det andra målet, inslaget av Emil Larsson sedan pucken farit runt framför Luleå-målvakten Filip Gustavsson och domarna fått konsultera videogranskarna för att kolla att det inte varit någon hög klubba inblandad.

Gustavsson byttes ut, Joel Lassinantti tog över i Luleå-målet.

””

"Riktig kalldusch"

Det dröjde nästan tolv minuter innan hemmalaget kunde skjuta sitt första skott på mål. I slutet av första perioden tog Luleå över allt mer av spelet.

Men det var Brynäs som gjorde nästa mål, Ikonen som gjorde sitt andra må för kvällen i början av andra perioden.

””

Luleås första mål kom efter 8.15 genom Emil Larsson som gjorde sitt första mål i slutspelet. Även det målet videogranskades för misstänkt hög klubba.

En dryg period senare gjorde Robin Kovacs 2-3.

Men närmare än så kom inte Luleå. Linus Ölund slog in 4-2 i tom bur med 45 sekunder kvar av matchen. Luleå går nu på semester medan Brynäs inleder kvartsfinalspelet på söndag.

En bra tändvätska

För Brynäs-målvakten David Rautio var det speciellt att få möta Luleå i åttondelsfinalen. Han är född och uppvuxen i Luleå.