TT-Sport

Nye Brynästränaren nöjd trots ny förlust

TT-Sport Artikeln publicerades

Två matcher, två poäng. Brynäs tränarbyte har inte gett någon större effekt poängmässigt - ännu. - Men jag ser på spelet och hur vi agerar där ute och det är jag jäkligt nöjd med, säger Brynäs nye huvudtränare Magnus Sundqvist efter torsdagens 2-3-förlust efter förlängning mot Färjestad.(TT)

Det är bara två och en halv vecka sedan som just Färjestad vann med smått förnedrande 6-0 över Brynäs, även då i Gavlerinken.

Brynäs lamslagna spel i den matchen och höstens knackiga start på serien som helhet ledde till att duon Tommy Sjödin och Janne Larsson fick lämna sina tränarposter under landslagsuppehållet samtidigt som assisterande tränaren Magnus Sundqvist blev kvar som ny huvudtränare.

Den lediga veckan har ägnats till att ändra detaljer i spelet liksom att ingjuta mod i laget.

– Jag har intalat killarna att de är bra spelare i en bra liga för att få dem att spela ut mer i rätt lägen, vårda pucken och för att få in modet och tron så att det inte är som det har varit tidigare, ett ok på axlarna. Det har varit en blyväst och tankar om att förlora här på hemmaplan igen. Jag försöker få bort det där och det tycker jag att spelarna har tagit till sig rejält, säger Sundqvist.

"Finns mycket go"

Och visst spelade Brynäs bättre i det andra hemmamötet mot Färjestad på två och en halv veckor än i det första.

Det blev visserligen ny förlust men Brynäs stod bland annat för såväl en tajtare defensiv som en rappare offensiv med fler samlade attacker där backarna var bättre involverade med snabba passningar i uppspelen, vilket i sin tur även gav forwards möjlighet att gasa framåt istället för att tveka och komma på mellanhand.

– De här två matcherna (mot Färjestad) går ju inte att jämföra. Spelet då och nu är inte ens på samma...

TT: Samma planet eller?

– Nej precis. I dag visar vi alla att det finns mycket go i det här laget. Det syns i hur vi vårdar pucken, hur vi skapar och sätter press på Färjestad. Vi står upp mer och har mer delaktighet allihopa. Den moral och entusiasm som grabbarna har visat i två matcher nu, det tar vi med oss, säger Sundqvist och fortsätter:

– Det var surt att vi förlorade på övertid igen men vi skapar mycket chanser mot ett jättebra lag och kunde lätt ha haft sex poäng på de här två matcherna och det säger jag inte för att jag vill låta för optimistiskt utan för så har det varit.

Tror på treor snart

Men även om Brynäs spelade bättre och även om duon Jesper Boqvist och Nicklas Danielsson bjöd på hockeygodis vid det tidiga 1-0-målet så stod det alltså 2-2 på resultattavlan efter full tid och det blev förlängning där Jesper Olofsson blev tvåmålsskytt för andra mötet i rad mot Brynäs när han avgjorde för Färjestad efter 2.37 av förlängningen.

TT: Så när kommer tränarbytet att synas i tabellen?

– Svårt att säga men fortsätter vi så här så kommer både tre och tvåpoängarna att komma. Nu har vi visat att vi k-a-n vinna mot vilket lag som helst.

TT: Fast ni har ju inte vunnit än?

– Nej, men vi ser till spelet och det här spelet räcker definitivt för att göra det.