TT-Sport

Brithén efter uttåget: "Jag är väldigt stolt"

TT-Sport Artikeln publicerades

Första slutspelsfesten på 25 år tog slut efter två matcher. Rögle åkte ut i åttondelsfinalen mot HV71 efter förlängning. - Jag är väldigt stolt över grabbarna i omklädningsrummet, säger Röglecentern Ted Brithén.(TT)

Det kokade i ishockeyladan i Ängelholm när Rögle bjöd på den första slutspelsmatchen på 25 år. Lite mer än halvvägs in på den första förlängningsperioden tog festen slut när Markus Lauridsen avgjorde för HV71 (4-3) och skickade Jönköpingslaget till kvartsfinal via 2-0 i matcher.

– Det är tungt att säsongen är över, säger skåningarnas poängkung Ted Brithén.

Han satte 1-0 redan efter 39 sekunder och efter den första perioden ledde Rögle med 3-0. Efter den andra akten hade HV kvitterat till 3-3.

– HV gör ett bra jobb. Det är tillfälligheter som gör det, säger Brithén.

Centern var med och tog SM-guld med just HV71 2017, men vände inför den förra säsongen tillbaka till Rögle och nordvästra Skåne. Då missade Rögle slutspel, men den här säsongen blev Ängelholmslaget nia i SHL och tog sig till åttondelsfinal. Klubbens första slutspel sedan 1994 och blott det andra i historien.

– På så sett är jag väldigt stolt över grabbarna i omklädningsrummet. Att komma tillbaka efter den tuffa starten. Det är ett väldigt tajt gäng där inne som håller ihop i ur och skur, säger Ted Brithén.

TT: Det var en magisk stämning här inne i arenan. Vad säger du om ert stöd?

– Helt fantastiskt. Jag ser fram emot kommande säsonger och att få uppleva sådan här stämning ännu mer. Och gå längre i slutspel, säger Ted Brithén.