Liverpools målshow sänkte City

Liverpool bjöd på en sprakande målshow. Och det räckte. Hemmamötet med Premier League-ledaren Manchester City slutade 4-3. Liverpool, som inledde starkt och spelade med hög press, fick en drömstart på Anfield. Hemmafansen fick även jubla tidigt.(TT)
Publicerad 14 januari 2018

Liverpool, som inledde starkt och spelade med hög press, fick en drömstart på Anfield.

Hemmafansen fick även jubla tidigt.

Redan i nionde minuten, efter att Roberto Firmino hade vunnit tillbaka bollen högt upp, skickade Alex Oxlade-Chamberlain in bollen i målvakten Edersons bortre hörn.

Men det var bara en försmak av vad som väntade.

Stämningen i Liverpool skulle nämligen bli allt mycket festligare under den andra halvleken.

Och det var Firmino, Sadio Mané och Mohamed Salah som stod för prestationerna som ledde till fansens enorma glädje.

59:e minuten: Firmino vann duellen med John Stones och 2-1-målet var en kylig lyftning över Ederson.

62:a minuten: Mané skickade en otagbar projektil upp i krysset.

68:e minuten: Salah fångade in Edersons dåliga utspel och pricksköt in fyran från långt håll.

City reducerade två gånger om - Bernardo Silva och Ilkay Gündogan - och skapade viss nerv i slutskedet av matchen. Men till slut var det Liverpools målshow som säkrade segern, och att laget spräckte Premier League-ledarens nolla i förlustkolumnen.

Segern innebär att Liverpool är uppe på 47 poäng, samma som Manchester United - som har en match mindre spelad - och Chelsea. City toppar fortfarande tabellen på 62 poäng.

Söndagens fotboll bjöd även på glädjescener på sydkusten, där bottenlaget Bournemouth vände till 2-1 hemma mot Arsenal efter att Callum Wilson och Jordon Ibe gjorde var sitt mål inom loppet av fyra minuter.

Med trepoängaren klättrade klubben till 13:e plats i tabellen. För Arsenal betydde den tappade 1-0-ledningen att det är fem poäng upp till femman Tottenham.