Boston sista laget till kvartsfinal

Boston blev det sista laget att gå vidare till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet. Detta efter att ha vänt och vunnit den avgörande matchen mot Toronto med 7-4. Bostons Jake DeBrusk gjorde två av Bostons mål, hans fjärde och femte i slutspelet.(TT)
Publicerad 26 april 2018

Bostons Jake DeBrusk gjorde två av Bostons mål, hans fjärde och femte i slutspelet.

””

Efter andra perioden ledde Toronto med 4-3. I den tredje släppte man in fyra mål. Det var första gången den här säsongen som man fick fyra baklängesmål i sista perioden.

””

"Var mycket känslor"

Det övertygande slutresultatet fastställdes i sista spelminuten av Brad Marchand som satte pucken i tom kasse inför en jublande hemmapublik, efter att Toronto tagit ut sin målvakt Frederik Andersen.

””

Torontos Patrick Marleau gjorde två mål, med drygt fyra minuters mellanrum i matchens inledning, och William Nylander noterades för två assist i matchen.

VM eller inte?

Att Toronto nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Andreas Johnsson och William Nylander kan vara tillgängliga för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Enligt Aftonbladet lär Nylander - en av de stora hjältarna när Tre Kronor blev världsmästare för ett år sedan - tacka nej eftersom han sitter på ett utgående kontrakt. Och Johnsson ska tillbaka till farmarlaget Toronto Marlies.

Innan matchen startade i Boston hedrades offren i skåpbilsattacken i Toronto i måndags, där tio personer dödades, med en tyst stund.