Bologna chockade Olsens Roma

Mattias Svanberg fick starta för Bologna. Då blev det seger - mot Robin Olsens Roma. Ett Roma som fortsätter att ha det tufft i säsongens Serie A. Roma har minst sagt haft det tungt hittills i Serie A-fotbollen.(TT)
Publicerad 23 september 2018

Roma har minst sagt haft det tungt hittills i Serie A-fotbollen. Efter premiärsegern mot Torino (1-0) har det blivit tre raka ligamatcher utan seger, och tre raka matcher utan en hållen nolla för svenske Robin Olsen i målet.

Inte blev det bättre i söndagens bortamöte med Bologna.

Bologna vann med 2-0 efter mål av två Federicos (Mattiello och Santander). Detta trots att Roma hade ett kraftigt övertag i skottstatistiken med 9-2 i skott på mål och 20-7 i målchanser.

Om resultatet var tråkigt för Roma och Olsen så var det desto roligare för Mattias Svanberg, som gjorde sin första ligamatch från start i Bologna sedan flytten från Malmö FF i somras. Svanberg fick spela 61 minuter innan han byttes ut.

Medan Roma hackar fortsätter Napoli att ta rygg på Juventus i toppen. Borta mot Torino blev det seger med 3-1 genom två mål av Lorenzo Insigne och ett av Simone Verdi.

Juventus gjorde dock sitt för att hålla undan i toppen i sin match borta mot Frosinone. Det dröjde dock till den 81:a minuten innan Cristiano Ronaldo gav laget ledningen. Federico Bernadeschi fastställde slutresultatet 2-0 på övertid.Resultatet innebär att Juventus vunnit samtliga sina fem ligamatcher hittills denna säsong.

Oscar Hiljemark spelade hela matchen för Genoa, som föll med 1-4 mot Lazio.