Blytungt segermål i Växjö

Avgörandet dröjde. Men det kom - efter 104 minuter. Växjös Tuomas Kiiskinen kvitterade därmed till 1-1 i matcher i SM-semifinalen mot Frölunda. När två av Sveriges bästa hockeylag möttes i SHL:s grundserie slutade fyra av fem matcher med uddamålsseger.(TT)
Publicerad 31 mars 2015

När två av Sveriges bästa hockeylag möttes i SHL:s grundserie slutade fyra av fem matcher med uddamålsseger.

Så blev det också under tisdagens andra möte i SM-slutspelet i ishockey.

Men den här gången spelade man betydligt längre.

För att utse en vinnare räckte det inte med tre perioder. Eller fyra. Eller fem.

Två anledningar till det var de båda målvakterna: Cristopher Nihlstorp i hemmakassen och Lars Johansson i Frölundas mål, som höll kvar respektive lag i matchen. Samtidigt som utespelarna misslyckades med att träffa målet en del gånger också.

Fast en av dem skulle till slut få åka av isen som en förlorare.

Avgörande målet, 2-1, kom först 4.01 i den tredje förlängningsperioden.

En av Växjös finländare, Tuomas Kiiskinen, skickade iväg ett slagskott från kanten och pucken styrdes in via en bortaback i nät. Hans första mål i slutspelet. Det var också lagets tredje förlängningsseger på tre matcher i årets SM-slutspel.

1-1 var annars ställningen redan efter den första perioden.

Drygt halvvägs in i den satte Växjö matchens första mål. Laget ställde om och Nick Johnson avslutade anfallet med att näta bakom Lars Johansson, som var ur position.

Kvitteringen kom fem minuter senare. Tre sekunder efter att Växjö blivit fulltaligt.

Anton Blidh fick pucken vid Nihlstorps ena stolpe, vände runt och forcerade in kvitteringen mellan målvaktens benskydd.

Målet var för övrigt Växjös och Nihlstorps första insläppta mål på hemmais på nästan 80 minuter, efter två raka nollor i kvartsfinalerna mot Örebro.

Den sevärda matchbilden fortsatte sedan matchen ut.

Båda lagen hade vassa chanser och tempot var högt. I Frölunda gick Ryan Lasch ut tidigt i matchen.

Nästa match spelas i Göteborg på onsdag.