Berg räddade Al Ain i klubblags-VM

Värdnationen Förenade Arabemiratens representant Al Ain var på väg mot en överraskande förlust mot oceaniska representanten Wellington i den första omgången av klubblags-VM i fotboll. Då klev en svensk landslagsanfallare fram och räddade hemmalaget.(TT)
Publicerad 12 december 2018

Marcus Berg hoppade in i den 78:e minuten vid ställningen 2-3, och behövde bara sju minuter på planen innan han hade hittat en kvittering som tog matchen till förlängning - och vidare till straffar.

Där var dock Berg nära att i stället dra på sig en syndabocksmantel. Svensken brände Al Ains andra straff, men kunde dra en lättnadens suck när Wellingtons andra straffskytt gjorde samma sak.

Och när Wellington även missade sin femte straff så var Al Ain och Bergs avancemang säkrat.

I nästa runda ställs laget mot den afrikanska mästaren Esperance Tunis från Tunisien.