Edsbyn vann dramatisk SM-final

Två vassa målvakter, två färgstarka klackar och bara två mål ända fram till slutminuterna. Men så hände allt på en och samma gång. Edsbyn vann SM-finalen i bandy med 3-1. Det var himmel och helvete inom några få minuter för de båda Hälsingelagen och deras supportrar.(TT)
Publicerad 25 mars 2017

Det var himmel och helvete inom några få minuter för de båda Hälsingelagen och deras supportrar.

Vid ställningen 1-1 kom Bollnäs Patrik Nilsson helt fri och hade drömläge att avgöra matchen, men revs ner så pass bryskt att domaren valde att ge Martin Frid rött kort och matchstraff.

Edsbynspelarna hade knappt hunnit sluta protestera mot domslutet förrän Bollnäs slarvade bort frislaget, drog på sig en kontring och Edsbyn tilldömdes en straff. Mattias Hammarström sköt säkert in straffen fram till 2-1.

””

Kommer minnas länge

TT: Hur länge kommer du minnas den straffen?

””

När Edsbyn sedan vann tillbaka bollen efter avslaget kunde den finländske juniorstjärnan Tuomas Määttä slå in 3-1-bollen, sitt andra mål för dagen, efter en blixtsnabb kontring.

I stället för besvikelse slutade allt med fest för Edsbyn, och den märkliga humörvändningen tog bara ett par minuter.

Hundra gånger bättre

Matchen var fram tills dess annars väldigt avvaktande, Edsbyn malde på, Bollnäs skapade en massa hörnor, men både Anders Svensson i Edsbyn-målet och målvaktskollegan Patrik Aihonen gjorde flera fina räddningar.