Hattrick av Landeskog i svenskmötet

Colorados svenske lagkapten Gabriel Landeskog gjorde hattrick och två assist i nattens match mot Tampa Bay. Men det räckte inte hela vägen. Matchen slutade 5-6 efter bland annat två mål av Tampa Bays svenske back Anton Strålman. - Det är nästan så att man tycker synd om "Gabbe".(TT)
Publicerad 17 december 2017
””

Med totalt tre mål och två assist var Gabriel Landeskog inblandad i Colorados samtliga mål.

Första perioden var mållös, men sedan gjorde Tampa Bay fyra mål på raken i andra. Landeskog reducerade till 1-4 strax före pausvilan.

I tredje perioden utjämnades siffrorna ytterligare och Landeskog ansvarade för 2-5 och 3-5. Men det räckte inte hela vägen, Colorado förlorade med 5-6.

Trots det blev det ändå Tampa Bays sjunde raka seger i NHL, som också hade gott om svenskinfluens i målprotokollet. Anton Strålman med två mål och två assist och Victor Hedman med ett mål och en assist.

Kyligt i Kanada

En annan svenskback som kändes het var Ottawakaptenen Erik Karlsson - dock under desto kyligare förhållanden. Jubileumsmatchen mot Montreal spelade utomhus i den kanadensiska huvudstaden, vilket innebar 13 minusgrader. En notering som enligt SVT var den näst kallaste genom tiderna i NHL. Endast 2003 års möte mellan Edmonton och Montreal har varit temperaturmässigt kyligare.

””

Förutom nollan bakåt noterades även Karlsson för en assist.

Washingtons Nicklas Bäckström gjorde mål i NHL-matchen mot Anaheim som slutade 3-2 efter förlängning.

Alexander Ovetjkin satte det avgörande målet.

””

"Helt slut"

Anaheims Jakob Silfverberg får, trots den snöpliga förlusten, trösta sig med att han gjorde mål i matchen i numerärt överläge. Målet kom fem sekunder efter att André Burakovsky visats ut för hakning.

””

I Boston tappade Henrik Lundqvists New York Rangers en 2-0-ledning till 2-2. I efterföljande förlängning lyckades norrmannen Mats Zuccarello utnyttja ett numerärt överläge efter att Boston haft för många spelare på isen. Det gav New Yorks andra seger inom loppet av ett dygn, efter att ha besegrat Los Angeles med 4-2 tidigare.