TT-Sport

Augustinsson tog chansen: Ett glädjerus

TT-Sport Artikeln publicerades

Ludwig Augustinsson fick fortsatt förtroende och slog inlägget som ledde till 1-1. Sedan blev han gladare än någonsin tidigare. - Det blir inte bättre, säger vänsterbacken.(TT)

Vänsterbacksplatsen var ett av få frågetecken i Janne Anderssons startelva i VM-kvalmatchen i fotboll mot gruppfavoriten Frankrike.

Förbundskaptenen valde att ge Ludwig Augustinsson chansen igen, trots att Martin Olsson var tillgänglig igen efter skadebekymmer.

Augustinsson tackade och betalade tillbaka. Det var han som slog inlägget som gav Jimmy Durmaz fritt fram att göra 1-1.

Det målet kom i slutet av första halvlek. Mer än 45 minuters speltid senare, i den sista av tre tilläggsminuter satte Ola Toivonen segermålet från egen planhalva, 2-1.

– Man var ju med om U21-EM (när Sverige tog guld i Tjeckien 2015). Men på A-lagsnivå mot ett av Europas bästa lag... På hemmaplan, på ett fullsatt Friends. Ett sånt glädjerus man fick. Det bästa i karriären, säger Augustinsson.

Strax före avgörandet gav ett pressat Sverige allt för att klara oavgjort. Tre poäng var en jättebonus.

– Det kändes som om vi inte hade skapat några chanser på ett tag och som att det skulle bli 1-1. Men så får vi chansen. Och Toivonen, ett klassavslut. Jag är så glad över att få vara med om en sådan stund, säger den 23-årige vänsterbacken.

I och med segern toppar Sverige VM-kvalgruppen på bättre målskillnad än Frankrike.

– Vi har inte vunnit något än. Inget är klart men vi närmar oss det vi vill, säger Augustinsson.