Ibrahimovic fick en kvart: "Känns speciellt"

Comebacken är ett faktum. Zlatan Ibrahimovic fick hoppa in med kvarten kvar. Manchester United slog Newcastle med 4-1 i Premier League. - Det är mitt huvud som spelar, knäet behöver bara följa efter, säger Ibrahimovic.(TT)
Publicerad 18 november 2017

Comebacken kom sju månader efter den svåra knäskadan Zlatan Ibrahimovic drabbades av i en Europa League-match mot Anderlecht i april.

Ibrahimovic fick ersätta Anthony Martial och komma in på planen när Manchester United säkrat segern och svensken hade ett riktigt farligt volleyskott som räddades av målvakten i matchens slutskede.

””

Huvudet spelar

Många blev förvånade när Uniteds tränare José Mourinho förklarade att Ibrahimovic var spelklar redan nu efter så kort skadefrånvaro.

””

Ibrahimovic säger att det har varit en svår period för honom att vara skadad så länge.

””

För Jose Mourinho var Zlatans comeback ett känslosamt ögonblick.

””
””

Lindelöf halkade

Det blev även en stor dag för den andre svensken i Manchester United. Victor Nilsson Lindelöf fick göra sin första match från start i Premier League.

Hittills har Nilsson Lindelöf mest spelat i Uniteds Europamatcher och bara fått göra inhopp i ligaspelet sedan han kom till klubben i somras.

Nu fick han chansen då båda mittbackarna Phil Jones och Eric Bailly är skadade.

Men det började olyckligt. Nilsson Lindelöf halkade vid ett inläggsläge vilket gav Newcastle-anfallaren Dwight Gayle fritt spelrum att slå in 1-0 i den 14:e minuten.

Tog över

Efter baklängesmålet tog emellertid Manchester United över matchen och vände till 2-1 i den första halvleken efter mål av Anthony Martial och Chris Smalling, det sistnämnda på tilläggstid.

I den andra halvleken fyllde Paul Pogba och Romelo Lukaku på med var sitt mål.

Manchester Uniteds seger hindrade stadsrivalen City från att rusa iväg i Premier League. Manchester City hade inga som helst problem med att avfärda Leicester City på bortaplan med 2-0. Kevin de Bruyne fastställde slutresultatet för de ljusblåklädda med ett vackert skott i krysset.

Chelsea-show

Chelsea visade också att laget vill vara med i kampen i täten med en 4-0-seger borta mot West Bromwich.

Det var en match där radarparet Eden Hazard och Álvaro Morata hade stor show. Hazard noterades för två mål och en målgivande passning. Liverpool slog Southampton med 3-0 efter två mål av Mohamed Salah.

I dagens första match slog Arsenal Tottenham med 2-0 i Londonderbyt efter mål av Shkodran Mustafi och Alexis Sanchez.