TT-Sport

Chile körde över Mexiko med 7-0

TT-Sport Artikeln publicerades

Chile utklassade Mexiko med 7-0 i turneringens sista kvartsfinal. Eduardo Vargas blev obestridd matchhjälte efter att ha gjort fyra mål. Chile blir det sista laget till semifinal i fotbollsturneringen Copa América och möter på onsdag Colombia.(TT)

Chile blir det sista laget till semifinal i fotbollsturneringen Copa América och möter på onsdag Colombia.

I första halvlek gjorde Edson Puch och Eduardo Vargas ett mål var, men i andra halvan lossnade det rejält när Mexiko kördes över. Först kom ett mål från Alexis Sánches, sedan tre i rad av Vargas på 22 minuter. Det sista målet satte Edson Puch i 88:e minuten.

Några timmar tidigare hade Argentina tagit hem segern i matchen mot Venezuela med 4-1. Därmed kommer laget att möta värdnationen USA i semifinalen på tisdag.

Lionel Messis 3-1-mål var hans 54:e för Argentina och i och med det tangerade han Gabriel Batistutas tidigare målrekord. Messi utsågs till matchens spelare.

Argentinas Gonzalo Higuaín gjorde två mål i första halvlek.

– Det var en viktig match och det känns bra. Fram till tisdag finns inte så mycket tid men vi kommer att rikta in oss på nästa match. Låt oss se om vi kan vinna den, sade han efter matchen.

Salomón Rondón satte Venezuelas enda mål i matchens 70:e minut och avbytaren Erik Lamela avslutade matchen med ett mål för Argentinas räkning.

Argentina jagar sin första vinst i Copa América sedan 1993.

De senaste 20 matcherna mellan Venezuela och Argentina har Argentina vunnit 19. Fyra av dem har spelats i Copa América.