TT-Sport

Anundsjö minns mötet med Arsenal

TT-Sport Artikeln publicerades

I februari kommer Arsenal till Jämtland för att möta Östersund på hemmaplan i Europa League. Men det engelska storlaget har spelat fotboll på de breddgraderna förut - nämligen i augusti 1988 mot lilla Anundsjö IF i Bredbyn utanför Örnsköldsvik, skriver Östersunds-Posten.(TT)

I februari kommer Arsenal till Jämtland för att möta Östersund på hemmaplan i Europa League. Men det engelska storlaget har spelat fotboll på de breddgraderna förut - nämligen i augusti 1988 mot lilla Anundsjö IF i Bredbyn utanför Örnsköldsvik, skriver Östersunds-Posten.

– För oss var det oerhört stort att få hit Arsenal, ett världslag med massor av landslagsspelare och lirare vi lärt känna från bland annat Tipsextra. Det var enormt häftigt, säger Bruno Nilsson, Anundsjös sportchef, till tidningen.

Arsenal var på träningsläger i Sverige, och spelade även mot Örebro och Enköping.

2 700 åskådare såg matchen i ett regnigt Bredbyn. Arsenal, som samma säsong vann den engelska ligan tog hem segern med 3-1.

– Visst, det var stora stjärnor men väldigt trevliga och ödmjuka. De undrade nog var de hade hamnat, men skötte sig väldigt professionellt, säger Nilsson till ÖP.