TT-Sport

Andra korsbandsskadan på två år för Lundblad

TT-Sport Artikeln publicerades

Frida Lundblad missar hela freestylesäsongen, som knappt har börjat än. Puckelpiståkaren har skadat sitt korsband så allvarligt att det måste opereras, skriver Skidförbundet i ett pressmeddelande. Det är andra gången 20-åringen från Gävle drabbas av en svår korsbandsskada på tre år.(TT)

Frida Lundblad missar hela freestylesäsongen, som knappt har börjat än. Puckelpiståkaren har skadat sitt korsband så allvarligt att det måste opereras, skriver Skidförbundet i ett pressmeddelande.

Det är andra gången 20-åringen från Gävle drabbas av en svår korsbandsskada på tre år. 2015 gick korsbandet i det högra knäet av. Efter en rehabilitering på över ett år var Lundblad tillbaka i backen säsongen efter. Nu är det korsbandet i det andra knäet som har gått av.

"Precis i landningen såg jag framför mig hur hela året försvann, men sen dess har jag ställt om mig ganska bra och nu är jag fokuserad på rehabilitering. Högerknät är ju 100 procent och mycket starkare än före operationen, så förhoppningsvis blir rehabiliteringen på vänsterknäet lika bra så jag kan komma tillbaka med två riktigt starka knän efter det här", säger Lundblad i pressmeddelandet.