Andersson: "Vi är inte i bra form"

Förbundskaptenen Janne Andersson ville inte leta efter bortförklaringar eller skylla på något. Men hans snabba analys efter genomklappningen mot Turkiet: Spelarna har inte kommit i form efter VM-ledigheten.(TT)
Publicerad 10 september 2018

En gång i modern tid har ett svenskt fotbollslandslag tappat en 2-0-ledning - i VM-kvalet mot Tyskland på Friends arena för fem år sedan.

Efter Tobias Hyséns och Alexander Kacaniklics mål vände tyskarna (Mesut Özil, Mario Götze, André Schürrle och Schürrle igen) till 4-2 på 20 minuter i andra halvlek. Tyskarna vann till slut med 5-3 och vann VM-guldet sommaren därpå.

Turkiet är inte direkt Tyskland.

Så hur kunde ett annars så försvarsstarkt, disciplinerat svenskt lag släppa in två bollar i matchens slutminuter?

Andersson sade på presskonferensen efteråt att han vill se händelserna igen innan han ger en mer heltäckande analys.

"Många tekniska misstag"

Men han slog fast:

””
””
””

Nöjd med samarbetet

Trots det mardrömslika slutet och att det totalt över 90 minuter inte var en insats i linje med vad Andersson vill se, hittade han ett och annat positivt. Som samarbetet mellan Isaac Kiese Thelin och Marcus Berg.