TT-Sport

Burmansson: "Peppad på att komma tillbaka"

TT-Sport Artikeln publicerades

Säsongen är troligen över för den 16-åriga freeskistjärnan Jennie-Lee Burmansson. Dagens undersökning i Stockholm visade att hennes knäskada är allvarlig. - Det är främre korsbandet som är av eller delvis av. Det kommer i alla fall att behövas en operation, säger Burmansson till SVT.(TT)

– Det är främre korsbandet som är av eller delvis av. Det kommer i alla fall att behövas en operation, säger Burmansson till SVT.

Hon skadade sig på träning inför förra veckans världscuppremiär på Nya Zeeland.

– Jag skulle bara provhoppa på andra tävlingsdagen, det var det första åket, jag landade jättekort och det var väl då det gick av. Det var på en så dum grej. Jag visste typ då att det var nåt som var fel.

Burmanssons agent Urban Stamming säger till TT att stjärnan kommer att opereras inom en månad. Sedan kan det dröja upp till ett år innan hon är tillbaka.

Mycket talar därmed för att säsongen är över och att hon missar VM i USA i månadsskiftet januari/februari.

– Det är ju tyvärr inte jättebra prognos när korsbandet är av. Även om man känner sig bra kan man inte belasta för tidigt, säger han.

Stamming jämför när korsbandet gick av på Burmanssons landslagskollega Emma Dahlström - och säger att man då kunde pusha och korta rehabtiden för att hon skulle kunna vara med på OS i Pyeongchang.

– Men det tror jag inte att man vill göra med en så pass ung åkare som Jennie-Lee.

Själv är Burmansson motiverad inför den långa rehabliteringen som väntar.

– Jag är väldigt peppad på att komma tillbaka, säger hon till SVT.

Jennie-Lee Burmansson slog igenom stort förra säsongen. Hon blev som 15-åring uttagen till OS som Sveriges yngsta vinterolympier genom tiderna och vann den totala världscupen i slopestyle.