Alingsås raketstart knäckte Guif

Alingsås fick en flygande start på SM-semifinalserien i handboll mot Guif. Efter hemmalagets 6-0-start orkade Guif inte resa sig. Alingsås vann det första mötet i bäst av fem med klara 30-21. Alingsås kom till lördagsmatchen utvilat efter 3-0 i kvartsfinalen mot Malmö.(TT)
Publicerad 25 april 2015

Alingsås kom till lördagsmatchen utvilat efter 3-0 i kvartsfinalen mot Malmö. Guif tvingades till fem matcher innan Redbergslid var besegrat och såg tröttkört ut redan från start mot Alingsås.

””

Efter knappt tio minuter satte han sitt första mål till 6-0. Guifs första mål, av Atli Ævar Ingolfsson, kom inte förrän efter drygt 11 minuters spel. Med 17-11 behöll Alingsås sitt försprång i pausen. Guif var som närmast i början av andra halvlek då Daniel Ekman gjorde 17-13. Men Alingsås var det klart bättre laget, hade bättre försvarsspel och var mer effektivt framåt.