TT-Sport

Alexis Sanchez klar för United

TT-Sport Artikeln publicerades

Alexis Sanchez lämnar Arsenal för Manchester United. Och Henrich Mchitarjan gör omvänd flytt. Båda spelarna presenterades av sina respektive klubbar under måndagskvällen. Alexis Sanchez tid i Arsenal är nu över, efter att ha ryktats vara på väg från klubben under en längre tid.(TT)

Alexis Sanchez tid i Arsenal är nu över, efter att ha ryktats vara på väg från klubben under en längre tid. Nu blir det som det spekulerats om den senaste tiden Manchester United som blir hans nya klubbadress, där han blir lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf.

"Jag är stolt över att tillhöra världens största klubb. Jag har spenderat tre och ett halvt fina år i Arsenal och kommer att ta med mig många fina minnen därifrån. Men att få spela i en anrik klubb och få arbeta med José Mourinho (klubbens tränare) var inget jag kunde tacka nej till", säger han till klubbens webbplats.

"En av de bästa"

Och José Mourinho är glad över att få in en spelare av Sanchez kaliber.

"Alexis är en av de bästa offensiva spelarna i världen och han kommer att komplettera vår unga och talangfulla grupp med offensiva spelare", säger han.

Den armeniske mittfältaren Henrich Mchitarjan satte aldrig något större avtryck i United och lämnar nu klubben efter knappt ett och ett halvt år. Nu har han presenterats av Arsenal.

"En dröm"

"Att övergången nu är klar känns väldigt skönt", säger han och lägger sedan ut texten om hur det är att ansluta till London-klubben.

"Det är en dröm som nu besannas, eftersom jag alltid har drömt om att få spela för Arsenal. Nu är jag här, jag ska göra mitt bästa och skriva ny historia med klubben."

Klubbens tränare Arsene Wenger beskriver sitt senaste tillskott som väldigt komplett.

"Han kan skapa målchanser, är bra defensivt. Han är en spelare som besitter alla attribut", säger Wenger.