U23 föll i genrepet mot Sydkorea

Lagkaptenen Astrit Ajdarevic spelade fram till två mål, men Sveriges U23-herrar föll med 2-3 i OS-genrepet mot Sydkorea. - Sydkorea vinner rättvist - men jag är försiktigt hoppfull, summerar förbundskapten Håkan Ericson.(TT)
Publicerad 30 juli 2016

Östersunds debutant Ken Sema gav Sverige ledningen efter en knapp halvtimmes spel, efter fint väggspel med lagkapten Ajdarevic. Men innan halvleken var över så vände Moon Chang-Jin matchen genom två mål på tre minuter.

””

Khalili lårskadad

Sydkoreas kvitteringsmål var en straffretur och Moon Chang-Jins andra mål kom när Sverige var en man mindre på plan.

””

Ryu Seung-Woo ökade sedan på till 3-1 i den 54:e matchminuten. Khalilis ersättare Jacob Une Larsson förvaltade en framspelning av Ajdarevic i den 57:e minuten. Robin Quison hade ett kvitteringsläge, men den sydkoreanska segern var rättvis.

””

Ajdarevic anfallare

Sverige satsade på en 4-3-3-uppställning med Astrit Ajdarevic som den ende renodlade anfallaren. Startelvan såg ut så här: Andreas Linde - Adam Lundquist, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Pa Konate - Simon Tibbling, Abdulrahman Khalili, Muamer Tankovic - Ken Sema, Astrit Ajderevic, Robin Quison.