Göteborg spelade bort AIK:s guldhopp

IFK Göteborg spelade i praktiken bort AIK ur allsvenskans guldstrid med 1-0-segern på Gamla Ullevi. - Förstaplatsen är lite avlägsen nu, säger AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson.(TT)
Publicerad 24 oktober 2016

Med tre allsvenska omgångar kvar är AIK nu sju poäng efter ledande Malmö FF - ett stort avstånd när varje lag bara kan ta nio poäng till. AIK får sikta på att vinna allt, och hoppas att Malmö åker på fler oväntade förluster än helgens 0-3 mot Östersund.

AIK, med nio raka matcher utan förlust, började dock klart bäst mot trätorivalen IFK Göteborg.

””

Chinedu Obasi nickade snyggt efter en hörna, men IFK-backen Scott Jamieson kastade sig bakåt och kunde nicka undan på mållinjen.

Ville ha straff

Daniel Sundgren tog sig mot mål längs kortlinjen i tolfte minuten, men Mattias Bjärsmyr kastade sig och såg ut att få Sundgrens inspel på armen. AIK-arna ville ha straffspark, men i stället blev Sundgren varnad.

””

Så långt, och en stund till, var AIK en klass bättre än Göteborg.

Men i 26:e minuten slog IFK:s 21-årige islänning Elías Már Ómarsson till i straffområdet. Han fick en passning från högerbacken Emil Salomonsson, vände ett par gånger med bollen och sköt 1-0 utom räckhåll för Patrik Carlgren i AIK-målet. Det var Ómarssons femte mål på tio matcher i allsvenskan.