AIK föll tungt i kvalet

AIK är mycket illa ute i Europa League-kvalet mot grekiska Atromitos. En ouppmärksam kvart och ett straffmål som slog fast en 1-3-förlust bäddar för en svår uppgift i returmatchen nere i Aten. AIK:s första kvalmatch hemma mot Atromitos kunde inte ha börjat sämre.(TT)
Publicerad 30 juli 2015

AIK:s första kvalmatch hemma mot Atromitos kunde inte ha börjat sämre. Inte ens tre minuter hade gått när det grekiska lagets målkung Stefano Napoleoni prickade in första målet med pannan efter en omställning. Mindre än kvarten senare hade kvicke yttern Marcelinho gjort 2-0 och AIK:s försvar - som inför matchen saknade tre mittbackar på grund av skador - stod handfallet.

Straffmiss

Än värre blev det i andra halvlek när AIK tilldelades straff, men Kenny Pavey missade. På planen växte frustrationen när otaliga halvchanser skapades men någon att göra något av dem saknades. Rättare sagt saknades Henok Goitom. 30-åringen har varit en målgaranti för laget den senaste tiden och en förkylning placerade anfallaren på bänken den här matchen.

Goitoms mål klen tröst

När bytet väl kom efter knappa timmen gjorde Henok Goitom som han gör mest hela tiden numera: mål. Med tjugo minuter kvar av matchen tilldelades AIK ytterligare en straff och Goitom rullade kallt in bollen bakom Atromitos målvakt för en reducering. Det var anfallarens elfte mål på sina sex senaste matcher på Friends Arena, men det skulle inte räcka.

I stället var det hemmalagets mittback Noah Sonko Sundberg som orsakade matchens tredje straff, den här gången för Atromitos, blev utvisad och fick se hur bortalaget satte ett tredje mål bakom målvakten Patrik Carlgren.

1-3-förlusten innebär att AIK har en oerhört svår uppgift att ta sig an i returen i Aten.