Jobbig eftermiddag för Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf och Manchester United hamnade på efterkälken. Brighton utnyttjade bjudningarna och vann med 3-2. Sergio Agüero gjorde hattrick när Uniteds lokalkonkurrent City lekte med Huddersfield, 6-1.(TT)
Publicerad 19 augusti 2018

Manchester United gjorde inte mycket rätt i bortamötet med Brighton i Premier League-fotbollen - och allra mest sviktade det i försvarsspelet.

Svenska landslagets mittback Victor Nilsson Lindelöf var en av spelarna som stod för tveksamma ingripanden, inte minst när hemmalaget tog ledningen med 1-0.

Solly March kom runt på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet. Där var Glenn Murray åtskilligt snabbare än Nilsson Lindelöf både i tanke och ben och kunde vinkla bollen förbi Manchester Uniteds målvakt David de Gea.

Två minuter senare blev det virrigt i United-försvaret efter en hörna och Shane Duffy utökade till 2-0.

Romelu Lukaku reducerade till 1-2 men tio minuter senare, alldeles före paus, skaffade sig Brighton på nytt en tvåmålsbuffert. Efter ett slarvigt Manchester United-uppspel ställde hemmalaget om snabbt och när Eric Bailly fällde Pascal Gross i straffområdet pekade domaren Kevin Friend på elvameterspunkten.

Gross slog in 3-1 via de Gea.

Även Manchester United gjorde mål på straff, men då var det för sent. Paul Pogbas reducering kom i femte tilläggsminuten.

Hattrick för Agüero

Det gick mycket bättre för Uniteds lokalkonkurrent. Regerande mästarlaget Manchester City har fått en flygande start på säsongen.

Laget följde upp 2-0-segern mot Arsenal i premiären med rena rama lekstugan i mötet med Huddersfield hemma på Etihad Stadium.

Argentinaren Sergio Agüero gjorde hattrick, hans nionde i ligan, när City vann med 6-1.

””

Gabriel Jesus och David Silva skickade också bollar över mållinjen innan Huddersfields nederländske mittback Terence Kongolo hjälpte till med sexan. Jon Stankovic gjorde Huddersfields mål, vilket betydde 1-3 i slutet av första halvlek.

Inhopp för Sema

Watford vann bortamatchen mot Burnley med 3-1.

Ken Sema fick hoppa in i 68:e minuten men då hade Andre Gray, Troy Deeney och Will Hughes redan avgjort matchen.