18-åring sänkte Juventus

Klassiska San Siro har blivit serieledande Juventus olycksarena i serie A-fotbollen den här säsongen. Milan vann lördagskvällens toppmöte med 1-0 och gav Juventus dess andra förlust för säsongen. Båda har kommit på San Siro.(TT)
Publicerad 22 oktober 2016

Stor hemmahjälte blev 18-årige Manuel Locatelli som snyggt dundrade in matchens enda mål i 65:e minuten.

Juventus, som jagar sjätte raka ligatiteln, hade kunnat göra ett mäktigt ryck och lämnat Milan åtta poäng bakom, nu skiljer i stället bara två poäng. Trean Roma är fem poäng bakom Juventus, men spelar sin match i den nionde omgången på söndagen hemma mot Palermo.

Juventus såg ut att ha tagit ledningen i den 36:e minuten, men Miralem Pjanics mål blev, till synes felaktigt, avvinkat för offside.

Det var Milans första seger över Juventus sedan i november 2012.

Juventus har vunnit sju av sina första nio matcher i serie A och den förra förlusten kom också på San Siro, 1-2 mot Inter för drygt en månad sedan.