TT-OS

Förbundskaptenen hyllar guldlaget

TT-OS Artikeln publicerades

Två mästerskapsfinaler hade gett två förluster för lag Anna Hasselborg. Det blev tredje gången gillt i OS. - Det är så sjukt häftigt, utbrast förbundskaptenen Peja Lindholm. Sundbybergslaget hade förlorat EM-finalerna 2016 och 2017.(TT)

Sundbybergslaget hade förlorat EM-finalerna 2016 och 2017.

När Anna Hasselborg & Co gick in i sin tredje stora final, den största hittills i karriären, sopade de banan med Sydkorea.

– Det här är ju deras första titel, och att smälla till i ett OS mot hemmanationen. Jag är så stolt över deras insats, sade Peja Lindholm som själv spelat tre OS, semifinal som bäst, och vunnit tre VM-guld.

Lagkänslan och beslutsamheten är de två egenskaper som Peja Lindholm lyfter fram i guldlaget:

– Först och främst att de söker styrkan hos varandra. Om en är lite nervös så kliver de andra i laget in och höjer dem. Det är en otrolig styrka, speciellt i de här sammanhangen när det är semifinaler och finaler.

– Men sedan är det också en så sjuk beslutsamhet för det man gör. "Vad har vi för mål? Jo, det här". Sedan lägger de ned det jobbet som behövs och gör det. De bara gör det hela tiden. Det här är första säsongen de har fått fullt stöd av SOK (Sveriges olympiska kommitté) till exempel, de har försökt ha dubbla karriärer under tiden. Det är inte lätt. Det är många som lägger av oavsett idrott för att man inte mäktar med det.

Segersiffrorna 8-3 skvallrar om enkel final.

– Jag är lite förvånad, men man såg att sydkoreanskorna led av anspänning. Det är då det är viktigt att smacka in den där pärlan i ansiktet på dem, just att vara så där beslutsamma och utföra slagen på det där sättet. Då gick de ned ännu mer i brygga.