TT-Inrikes

Regn underlättar släckningsarbete i Torslanda

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Branden i Torslanda i Göteborg är nu under kontroll, uppger räddningstjänsten i Storgöteborg. Branden startade vid 13-tiden och växte till sig då vinden plötsligt ändrade riktning - men efter en regnskur i området bedömer räddningstjänsten att man klarar sig utan flygunderstöd.(TT)

Branden i Torslanda i Göteborg är nu under kontroll, uppger räddningstjänsten i Storgöteborg.

Branden startade vid 13-tiden och växte till sig då vinden plötsligt ändrade riktning - men efter en regnskur i området bedömer räddningstjänsten att man klarar sig utan flygunderstöd.

– Vi har lyckats ringa in branden och avbeställt de helikoptrar som var på gång. Nu börjar vi arbeta oss inåt, säger Martin Olsson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Det troliga är att det var en blixt som slog ned och satte fyr på den torra marken. Skogsbranden om cirka 35 000 kvadratmeter härjar uppe på ett berg i området Gossbydal på Hisingen och terrängen är svår.

– Vi kommer nog behöva vara kvar under hela natten, så att det inte tar sig igen. Det är ju snustorrt i markerna, säger Olsson.

Ett 30-tal brandmän är på plats, men enligt Olsson kommer man successivt att trappa ner styrkan. En fördel i släckningsarbetet har, förutom regnet, också varit den snabba samordningen.

– Det är fördelen med att vi är en hyfsat stor stad och kan lägga på stora resurser tidigt, säger han.