TT-Inrikes

Varannan negativ till ny regering

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Nästan varannan person som svarat på en undersökning gjord av Novus tror att den nya regeringen kommer vara dålig för Sverige, rapporterar SVT Nyheter.(TT)

Nästan varannan person som svarat på en undersökning gjord av Novus tror att den nya regeringen kommer vara dålig för Sverige, rapporterar SVT Nyheter.

Av totalt 1 229 tillfrågade svarade 39 procent att regeringsbildningen mellan S och MP i budgetsamarbete med C och L är bra medan 47 procent svarade att den är dålig. 14 procent svarade "vet ej".

Mest positiva är de som sympatiserar med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, medan de som sympatiserar med Sverigedemokraterna och Moderaterna är mest kritiska.

44 procent av de tillfrågade tror dessutom inte att den nya regeringen kommer att hålla fram till nästa ordinarie val 2022. Bara 49 procent av S-väljarna svarar att de tror att regeringen kommer att hålla.

– Här är det mest intressanta att inte ens regeringspartierna och samarbetspartierna tror att det kommer hålla. Att bara varannan S-väljare tror att regeringen håller till nästa val måste vara en jobbig siffra, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT.