TT-Inrikes

Utredningar om överfallsvåldtäkter läggs ner

TT-Inrikes Artikeln publicerades

På mindre än ett dygn anmäldes två överfallsvåldtäkter i centrala Östersund i juli. Trots tydliga signalement och att ett stort antal förhör läggs nu båda förundersökningarna ner, skriver Östersunds-Posten.(TT)

På mindre än ett dygn anmäldes två överfallsvåldtäkter i centrala Östersund i juli. Trots tydliga signalement och att ett stort antal förhör läggs nu båda förundersökningarna ner, skriver Östersunds-Posten.

De två utsatta kvinnorna har lämnat tydliga signalement på gärningsmannen som överensstämmer med varandra. Över femtio förhörs har genomförts, polisen har knackat dörr, tagit emot tips och dna-spår har undersökts av nationellt forensiskt centrum.

Nu finns det inga fler uppgifter för att gå vidare med ärendet, enligt polisen.

– Vi har ingen träff på dna. Vi har gjort det vi kunnat, men det finns inget mer att gå vidare på helt enkelt, säger Östersundspolisens utredare Johan Sangby till tidningen.

Båda kvinnorna är i 20-årsåldern och våldtäkterna skedde med ett fåtal timmars mellanrum på centrala gator i Östersund. En av kvinnorna släpades in på en innergård av den okända mannen.