TT-Inrikes

Tårgasattack mot polisen - man anhållen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisstationen i Gävle utsattes för ett attentat under natten till lördagen då en man kastade in en tårgasgranat i garaget till arrestintaget. En misstänkt greps kort därefter och har anhållits misstänkt för sabotage och våld mot tjänsteman.(TT)

Polisstationen i Gävle utsattes för ett attentat under natten till lördagen då en man kastade in en tårgasgranat i garaget till arrestintaget. En misstänkt greps kort därefter och har anhållits misstänkt för sabotage och våld mot tjänsteman.

– En polisbil var på väg in i arrestintaget och garagedörren öppen när en gärningsman kastade in en tårgasgranat, in i garaget efter bilen, säger Pär Olsson, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Ingen polispersonal skadades men röken spreds in i garaget och till viss del in i arrestintaget. Räddningstjänsten kom till platsen för att vädra ut röken.

Gärningsmannen försvann från platsen på moped, flera polispatruller sattes in i spaningsarbetet och den misstänkte kunde efter en kort tid gripas i närheten av polishuset, uppger polisen.

Mannen är i 35-årsåldern och anhölls efter förhör av åklagare.

Under dagen fortsätter utredningsåtgärderna med bland annat förhör, brottsplatsundersökningar, teknisk undersökning samt husrannsakan.