TT-Inrikes

Tankbil i brand på riksväg 70

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En person fördes till sjukhus efter att en tankbil med uppemot 17 000 liter bensin började brinna på riksväg 70, norr om Avesta, natten till fredagen. Larmet inkom 02. 52 och tre brandbilar skickades till platsen, som låg på betryggande avstånd från närmaste bebyggelse.(TT)

En person fördes till sjukhus efter att en tankbil med uppemot 17 000 liter bensin började brinna på riksväg 70, norr om Avesta, natten till fredagen.

Larmet inkom 02.52 och tre brandbilar skickades till platsen, som låg på betryggande avstånd från närmaste bebyggelse. Fordonet övertändes snabbt trots förarens försök att släcka elden, och han fick sedan föras till sjukhus utan allvarliga skador.

– Det var ett väldigt intensivt brandförlopp. Sedan lät vi tanken brinna av miljöskäl, eftersom det är bättre att så mycket bensin som möjligt brinner upp i stället för att det går ut i marken, säger Mats Jansson, på Södra Dalarnas räddningstjänst.

Vid 05-tiden kunde räddningstjänsten konstatera att all bensin hade brunnit upp. Orsaken till varför tankbilen fattade eld är i nuläget oklart.

– Tecken tyder på att ett däck har exploderat, men varför vet vi inte, säger Jansson.

Trafiken leds nu växelvis förbi brandplatsen och saneringsarbetet väntas pågå under större delen av dagen.