TT-Inrikes

Storbrand i Eskilstuna - flera till sjukhus

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En brand har brutit ut i en lägenhet i ett flerfamiljshus i området Skiftinge i Eskilstuna. Rökutvecklingen är kraftig och tre trappuppgångar, med ett 70-tal människor, har evakuerats. Elva personer har förts till sjukhus.(TT)

En brand har brutit ut i en lägenhet i ett flerfamiljshus i området Skiftinge i Eskilstuna. Rökutvecklingen är kraftig och tre trappuppgångar, med ett 70-tal människor, har evakuerats. Elva personer har förts till sjukhus.

– Larmet kom in som en fullt utvecklad brand, med mycket rökutveckling. I och med att det är ett flerfamiljshus sprids röken i fastigheten, och därför bestämde man sig snabbt för att evakuera. Ett tiotal personer som bedömts rökskadade har förts till sjukhus, säger Monica Bergström, informatör på polisen region Öst.

De elva personer som fördes till sjuhus, sju barn och fyra vuxna, mår efter omständigheterna väl, meddelar Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Branden är enligt polisen under kontroll. Flera patruller från polisen och räddningstjänsten är på brandplatsen, och personal från kommunen är på väg för att assistera dem som tvingats evakuera.

Eftersom brandorsaken är oklar har en förundersökning om misstänkt mordbrand inletts.