TT-Inrikes

Stökig trafikdag i Stockholm

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Planerar du att åka bil i Stockholms län i dag? Då bör du kanske tänka om. Begränsad framkomlighet väntas med anledning av flera evenemang. Just nu pågår Lidingöloppet, ett av evenemangen som påverkar trafiken i huvudstaden.(TT)

Just nu pågår Lidingöloppet, ett av evenemangen som påverkar trafiken i huvudstaden. Enligt polisen bidrar avstängda vägar, stängda trafikljus och vägslussar till begränsad framkomlighet.

– Det kommer att vara lite stökigt i östra delen av staden, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

– Om man kan undvika att ta bilen är det att rekommendera, med tanke på att det kommer att vara många bilar och trångt.

Dessutom är det Försvarsmaktens dag på Gärdet. Utöver att besökarantalet väntas vara stort kommer Försvarsmakten att ha egna transporter till och från området, vilket kan begränsa framkomligheten med bil, enligt polisens hemsida.

Ytterligare ett evenemang som försvårar möjligheterna att ta sig fram med bil under söndagen är fotbollsderbyt mellan Djurgården och Hammarby på Tele2 Arena. Extra många människor kommer att åka kollektivt eller ta sig till och från arenan på andra sätt.

Före matchen är det troligt att supportersamlingar kommer att ske på Medborgarplatsen och vid arenaområdet. Det kan skapa störningar i kollektivtrafiken och i övrig trafik timmarna före matchen samt vid matchens slut.