Annons
Nyheter

Sommarplugg för 22 000

Just nu singlar antagningsbeskeden ned i brevlådorna, som avgör om det blir en lat semester eller om flitens lampa kommer att konkurrera med sommarsolen. Drygt 22 000 personer har antagits till olika sommarkurser på universitet och högskolor.(TT)
Publicerad 4 maj 2015

Just nu singlar antagningsbeskeden ned i brevlådorna, som avgör om det blir en lat semester eller om flitens lampa kommer att konkurrera med sommarsolen. Drygt 22 000 personer har antagits till olika sommarkurser på universitet och högskolor.

Över 44 000 personer sökte en sommarkurs, och ungefär hälften av dem har antagits, enligt Universitets- och högskolerådet.

Annons

Malmö högskola är en av de mest populära högskolorna, med många sökande per plats . Också Mittuniversitet, som har antagit drygt 5 600 personer till sommaren, har många som står på reservplats. Där kan man studera exempelvis språk, datavetenskap och kriminologi.

Linneuniversitet erbjuder också många kurser i varierande ämnen. Där ges exempelvis populära kurser i litteratur för barn- och unga, som Astrid Lindgrens författarskap, Harry Potter och hans världar och Barn- och skräckfantastik.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons