TT-Inrikes

Skyller sexofredande på medicin

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En man i Västerbotten som vid upprepade tillfällen ringde en kvinna anonymt via videosamtal och onanerade framför kameran döms för sexuellt ofredande, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Mannen, som är i 50-årsåldern, skyller sitt beteende på en medicin.(TT)

En man i Västerbotten som vid upprepade tillfällen ringde en kvinna anonymt via videosamtal och onanerade framför kameran döms för sexuellt ofredande, rapporterar Västerbottens-Kuriren. Mannen, som är i 50-årsåldern, skyller sitt beteende på en medicin.

Det var i slutat av 2016 som kvinnan fick de första videosamtalen från ett okänt nummer, där en anonym man visade sitt könsorgan, onanerade och visade porrfilm.

Efter flera videosamtal fick kvinnan nog och gick till polisen som lyckades spåra samtalen till en man i hennes bekantskapskrets. I förhör och under rättegången har han bekräftat kvinnans uppgifter. Hans förklaring är att han tog en medicin som försämrade hans impulskontroll och ökade sexualdriften.

I domen skriver tingsrätten att medicinen medfört en lindrig impulskontrollstörning men att den inte varit så allvarlig att mannen helt kan frias från ansvar.

Mannen döms till villkorlig dom för sexuellt ofredande och ska betala dagsböter på 1 800 kronor och 2 500 kronor i skadestånd till kvinnan.