TT-Inrikes

Vapen hittat efter skott i centrala Stockholm

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En person har avlossat ett skjutvapen på Kungsholmen i centrala Stockholm. Personen är inte gripen, men ett vapen har hittats, - Jag vet inte vad det är för vapen, men det har hittats i anslutning till platsen, säger Mikael Pettersson vid polisen.(TT)

– Jag vet inte vad det är för vapen, men det har hittats i anslutning till platsen, säger Mikael Pettersson vid polisen.

Både gärningsman och den som skotten var avsedda för har försvunnit från platsen, berättar han. Därför är det svårt för polisen att veta vad som hänt.

– Vi letar från två håll, kan man säga, vi har ingen målsägande och ingen misstänkt. Men såvitt vi vet är ingen skadad.

Enligt Mikael Pettersson vet polisen inte vad skjutningen handlar om.

– Det är omöjligt att svara på nu, eftersom både målsägande och gärningsman avvikit.

Nu undersöker polisens tekniker platsen. Polisen pratar också med vittnen.

– Det finns vittnen som har uppfattat olika saker. Men det är svårt att avgöra om vi fått tag i alla som sett något. Vi har pratat med dem som stannade kvar på platsen. Andra vittnen kanske hör av sig senare, säger han.

En tomhylsa syns innanför avspärrningen, enligt TT:s fotograf.

Frågan är vilka risker det finns med att befinna sig vid Fridhemsplan nu. Mikael Pettersson säger att polisen aldrig kan ge några garantier för att platsen är säker, men tycker ändå att man ska bete sig som vanligt.

Platsen i närheten av Fridhemsplan är avspärrad, och en teknisk undersökning kommer att göras. Skottet eller skotten har avlossats utomhus. Larmet kom till polisen strax före klockan 09.30.