TT-Inrikes

Skolbarn sjuka - chokladpudding oskyldig

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Det var sannolikt inte efterrätten, en chokladpudding, som ledde till att sju barn på en Lidingöskola förra veckan tvingades uppsöka sjukhus. Det står klart sedan provsvaren från händelsen redovisats.(TT)

Det var sannolikt inte efterrätten, en chokladpudding, som ledde till att sju barn på en Lidingöskola förra veckan tvingades uppsöka sjukhus. Det står klart sedan provsvaren från händelsen redovisats.

– Hittills har provsvaren inte påvisat någonting varken bakteriellt eller virus eller någonting annat, säger förundersökningsledaren Magnus Hagberg till SVT Nyheter.

Polisen utreder händelsen som vållande till kroppsskada sedan sammanlagt sju personer på skolan insjuknat - en vuxen drabbades också. De fördes till sjukhus med symtom som huvudvärk, illamående och avdomnande kroppsdelar, men alla kunde åka hem senare på dagen.

– Sjukhusets prover har inte heller visat något avvikande. I dagsläget vet vi inte alls vad de symptom barnen drabbades av kommer ifrån, säger Hagberg till Svenska Dagbladet.

Enligt Hagberg kommer polisen troligen inte att gå vidare med förundersökningen, som överlämnas till Lidingö kommun.