TT-Inrikes

Mordförsök på två män i Falköping

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Två män har hittats på olika ställen i Falköping med skador som tros vara knivskador. Polisen rubricerar händelserna som försök till mord. Den förste, en man i 35-årsåldern, hittades vid 19. 30 utanför Skaraborgs sjukhus i Falköping med ett flertal skador i bröstet. Han var ensam när han hittades.(TT)

Den förste, en man i 35-årsåldern, hittades vid 19.30 utanför Skaraborgs sjukhus i Falköping med ett flertal skador i bröstet. Han var ensam när han hittades.

– Det finns inga vittnen, men vi kan konstatera att han inte skadats på platsen där han hittades, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland, till TT.

Hans skador bedöms vara allvarliga men inte livshotande.

Drygt en halvtimme senare hittades en man i 30-årsåldern i Dala, en ort i Falköpings kommun. Han hade då minst två skador i halsen. Han har inte kunnat redogöra för vad som hänt eller hur han tagit sig till Dala. Det är oklart hur svåra hans skador är.

En bil som den skadade troligen färdats i är tagen i beslag.

Polisen utesluter inte att händelserna hänger ihop, även om man inte fått klarhet i hur. Man tror sig också ha hittat platsen där männen skadats.

– Vi vet inte säkert utan har spärrat av för att kunna säkra spår, säger Stefan Gustafsson.