Annons
Nyheter

Se upp för bakterierna i sommarmaten

Få saker smakar bättre än lite grillat eller en uppdukad buffé en vacker sommarkväll. Men med värme kommer ökad risk för bakterietillväxt. Ta hand om maten på rätt sätt så slipper du bli sjuk.(TT)
Publicerad 3 juli 2015
Få saker smakar bättre än lite grillat eller en uppdukad buffé en vacker sommarkväll. Men med värme kommer ökad risk för bakterietillväxt. Ta hand om maten på rätt sätt så slipper du bli sjuk. - Se till att hålla varm mat varm och kall mat kall, råder J
Få saker smakar bättre än lite grillat eller en uppdukad buffé en vacker sommarkväll. Men med värme kommer ökad risk för bakterietillväxt. Ta hand om maten på rätt sätt så slipper du bli sjuk. - Se till att hålla varm mat varm och kall mat kall, råder J
””

Sommar, sol och bakterier - det gäller att se upp så att maten inte gör dig sjuk. I värsta fall kan du drabbas av diarré, kräkningar och feber. Låt inte maten stå framme, utan sätt in allt i kylskåpet omedelbart.

””
””

Vid grillning gäller det att genomsteka hamburgare och rå korv. Dessutom bör du inte spara på disken. Håll isär redskap och tallrikar, och använd inte samma som till det råa köttet.

Annons

När det kommer till sommarbufféer bör man också vara försiktigt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons