TT-Inrikes

Sprängt föremål kan ha samband med ladubrand

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisen har skjutit sönder ett misstänkt föremål i centrala Stockholm. Polisen jobbar efter hypotesen att föremålet kan kopplas till en misstänkt mordbrand på Ekerö, där en lada eldhärjades natten till måndagen, och en misstänkt man har gripits.(TT)

Det misstänkta föremålet hade placerats under en bil i stadsdelen Vasastan i centrala Stockholm.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan åtta på morgonen efter det att ägaren till bilen hade upptäckt föremålet. Vid skjutningen hördes en smäll, som dock inte kom från det misstänkta föremålet att göra.

– Med tanke på att det finns en hotbild mot bilägaren valde vi att spärra av platsen, ta dit tekniker och kalla in nationella bomskyddsgruppen, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisregion Stockholm, till TT.

Misstänker koppling

Polisen misstänker att det finns en koppling mellan händelsen i Vasastan och en serie händelser på Ekerö i helgen. Det började på lördagen med att en man uppträde hotfullt mot en person på Ekerö. Enligt uppgifter till polisen fanns det risk för att den hotfulle mannen kunde vara beväpnad.

– Och då hanteras ärendet på ett annat sätt än om det bara hade handlat om en person som hade stått och skrikit något mot en annan, säger Sven-Erik Olsson.

Gjorde husrannsakan

Därefter genomförde polisen en husrannsakan på en adress på Ekerö utanför Stockholm. Natten mellan söndag och måndag eldhärjades sedan en lada på Ekerö och i samband med detta grep polisen en man i 40-årsåldern. Han misstänks för mordbrand. Branden ska enligt polisen ha koppling både till husrannsakan på lördagen samt det misstänkta föremålet i Vasastan. Exakt hur kopplingen ser ut vill inte polisen gå in på.

– Det är ingenting jag kan kommentera närmare i nuläget, säger Sven-Erik Olsson.